Een succesvolle carrière bij Google, Germaniste, gediplomeerd Trainer en mama van Arthur & Isolde

Gaelle Bonne

Pas afgestudeerd aan de universiteit en bijna meteen aan de slag bij Google België: een droomstart van mijn carrière. Dat was anno 2006 en ik had hiermee het geluk de opstart van Google België te mogen meemaken. Een boeiende tijd waarbij mijn kerntaak als account strategist het opzetten en optimaliseren van Google Ads campagnes van grote klanten was in het Nederlands, Frans en Engels. Als de enige Google Analytics expert in het kantoor konden mijn Belgische Google collega’s en klanten bij mij terecht voor vragen en advies. Daarnaast zat ik mee in de organisatie van de allereerste Google Advertising voor Professionals trainingen. De ideale job als germaniste met een extra master in management & communicatie én een lerarendiploma op zak.

In 2008 werd ik bij Google gepromoveerd tot account manager en had ik meer direct klantencontact op managementniveau. Strategie besprekingen—al dan niet met media agentschappen en de klant zelf—advies, training & management van de lopende en nieuwe campagnes waren dagelijkse kost.

In 2010 werd mijn zoon Arthur geboren en in 2012 dochter Isolde. Na mijn eerste zwangerschapsverlof, dat ik grotendeels in het buitenland heb doorgebracht, besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe professionele uitdaging.

Sinds juli 2011 werk ik als zelfstandig SEA expert. Door mijn jarenlange ervaring bij Google zelf is SEA in het algemeen en Google Ads in bijzonder mijn grootste expertise. Ik geef regelmatig Google Ads ondersteuning aan agentschappen maar in tussentijd is mijn focus meer gericht op dienstverlening aan bedrijven rechtstreeks. Door mijn ervaring bij Google België, heb ik veel affiniteit opgebouwd met grote accounts en als freelancer heb ik die ervaring steeds mogen uitbreiden. Maar aan de andere kant word ik ook sporadisch gevraagd voor ondersteuning van kleinere campagnes. Kortom, of je nu voor een agentschap werkt of voor een klein of groot bedrijf dat ondersteuning kan gebruiken in SEA, ik ben misschien wel de partner naar wie je op zoek bent.

Interesse om samen te werken?

Contacteer me

what others say

Sinds 2011, het prille begin van haar eigen bedrijf, werk ik met Gaëlle samen op projecten rond Google AdWords. Deze samenwerking is occasioneel en vaak met heel stricte deadlines. Gaëlle is er altijd in geslaagd om prachtig werk af te leveren binnen de tijdslimieten die de klant had gesteld. Ik apprecieer haar oog voor detail, haar klantvriendelijkheid en haar nauwgezetheid in het afwerken van de opdrachten. Bovendien is ze een heel leuke persoon om mee samen te werken. Ik mag hopen dat we onze samenwerking in de toekomst nog mogen intensifiëren.

- Lore Van Besien, AdSpecialist
i also worked for
regiojobs
i am certified